Dutch Hacking Health

20-22 april 2018

Tijdens Dutch Hacking Health 2018(Utrecht) heb ik mij beschikbaar gesteld om te werken aan het idee van de Zoutmeter van Jean-Paul Vendeville. In de spreekkamer hebben Jean-Paul en zijn collega’s nu geen effectief hulpmiddel of advies voor patiënten beschikbaar om zoutgebruik te verminderen. Huidige diagnostiek laat patiënten 24 uur lang urine verzamelen in onhandige grote bokalen. Bij volgend bezoek, vaak weken later, krijgt men pas de uitslag. Belastend voor de patiënt en niet informatief.

In samenwerking met het bedrijf Medimate is een zoutmeter (Medimate Minilab) ontwikkeld. Via één enkele druppel urine kan nu voor het eerst in de thuissituatie real-time zout- en kaliumgebruik gemeten worden. Tijdens DHH kwamen wij erachter dat alleen inzicht geven niet voldoende is om de patiënt te motiveren tot gedragsverandering. Daarom hebben wij gedurende deze dagen gewerkt aan een app die de meetresultaten niet alleen zichtbaar maakt, maar ook o.a. advies geeft over hoe de patiënt zijn persoonlijk doel kan behalen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een dieetkeuze functie waarbij een database met recepten van bijvoorbeeld het voedingscentrum (waar 1100+ recepten staan die minder zout en voldoende kalium bevatten) gekoppeld kan worden aan de app.

Samen met Rob Schouten(UX designer van het UMC Utrecht) heb ik gewerkt aan de user experience van het gehele product. Tijdens DHH hebben wij de prijs voor de Best Innovation en de High Potential Hackers Award gewonnen!

Teamgenoten
Jean-Paul Vendeville (idee-inbrenger), Rob Schouten, Kelly Turenhout, Niels van der Wiel, Chris Liebregts, Arjan Verhoeff, René Schouten, Arnold Klein en Mohsen Alijanpour

Schuiven naar boven