Legal Design Thinking

september - december 2018

Vanuit de enthousiaste docenten Derkiene van der Ziel, Maud van den Berg en Veysel Tan, van de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool Utrecht, kwam de vraag of het niet mogelijk zou zijn om met Legal Design Thinking in het onderwijs bij de HU aan de slag te gaan. De studenten van het Instituut voor Recht zouden bijvoorbeeld meer over de doelgroep mogen nadenken waar ze voor werken, zodat hun werk bijvoorbeeld ook beter te begrijpen valt voor deze doelgroep.

Gezamenlijk zijn we deze ontdekkingstocht aangegaan door co-creatie sessies met diverse docenten en studenten te organiseren. Jens Gijbels (Fundamentals Academy) en ik hebben deze sessie samen met Derkiene, Maud en Veysel opgezet, getest, uitgewerkt en uiteindelijk hebben Jens en ik de echte sessies begeleid. Voor deze creatieve sessies was het ook nodig om materialen voor te bereiden, zoals een boekje met informatie over Design Thinking en kaarten voor diverse opdrachten, ook dit was een onderdeel waar ik mee aan de slag ben gegaan . Ik vond het erg tof dat Jens mij vroeg om samen deze uitdaging aan te gaan. Het was voor mij de eerste echte  kennismaking met het organiseren van creatieve sessies en daar mogen er meer van komen! Om dit gelijk met zo’n fijn en gezellig team te doen was natuurlijk extra leuk!

Als resultaat is uiteindelijk de minor Legal Design Thinking opgezet door Derkiene: https://www.hu.nl/nieuwe-hu-minor-legal-design-thinking

Schuiven naar boven