Media Future Week

18-21 april 2016

Gedurende mijn bachelor werd ik benaderd met de vraag of ik deel wilde nemen aan de Media Future Week. Dit is een week waarin studenten van verschillende opleidingen uit het hele land samenwerken aan opdrachten van mediabedrijven.

Tijdens deze Media Future Week heb ik gewerkt aan een opdracht om inwoners van de Gemeente Hilversum meer te laten bewegen, ze meer met elkaar te verbinden en dat de inwoners meer van de buitengebieden van Hilversum zouden ontdekken. Deze problemen moesten wij oplossen door gebruik te maken van smart textile, biosensoren en het LoRa netwerk.

Connactive is de oplossing die wij hiervoor hebben bedacht. Smart shirts meten onder andere data van jouw lichaam. Elke wijk uit de gemeente vormt een team. Door te bewegen spaar je punten voor jouw team. Het team dat na een bepaalde tijd de meeste punten heeft, krijgt een beloning die de wijk zal verbeteren, zoals een speeltoestel.

Uiteindelijk heb ik door deel te nemen aan de Media Future Week en door hier vervolgens over te presenteren bij een Labtalk, ook nog een Honours ster voor mijn opleiding mogen ontvangen.

Teamgenoten
Niek Berenschot, Linyola van Gool, Melissa Janssen, Myrthe van Kesteren, Jurrien Koop, Josine Nijenhuis en Puck van der Weijst

Schuiven naar boven