Motion UI Design

september 2018 - februari 2019

Gedurende 20 weken heb ik mij verdiept in Motion UI Design. Dit was een onderdeel van het afstuderen voor mijn Bachelor. Motion in een User Interface zijn eigenlijk alle bewegingen die plaatsvinden op bijvoorbeeld een beeldscherm. Omdat ik tijdens de minor Co-Design Studio veel bezig ben geweest met onderzoeken, wilde ik toch nog wat meer leren over het ontwerpen zelf, daarom ben ik mij in dit onderwerp gaan verdiepen. Rob Schouten, 2D animator en UX Designer bij het UMC Utrecht, heeft mij begeleid tijdens deze ontwikkeling.

Om mij te ontwikkelen in de rol van een Motion UI Designer heb ik verschillende leersituaties opgezocht. Zo ben ik een Adobe After Effects cursus op Lynda.com gaan volgen, heb ik het boek Designing Interface Animation van Val Head gelezen, heb ik verschillende tools vergeleken en uitgeprobeerd en ben ik voornamelijk veel gaan maken voor verschillende applicaties.

Op Vimeo heb ik een album aangemaakt met alle kleine animaties die ik gemaakt heb. De eerste animaties zijn gemaakt door het volgen van tutorials, de latere animaties zijn voornamelijk eigen uitprobeersels: https://vimeo.com/album/5453702

Schuiven naar boven